TKBL’de Süper Ligi hedefleyen Edremit Belediyesi Gürespor, Elazığ Özel İdare’yi 65-77 mağlup etti. Edremit ekibi Pazartesi bir kez daha ağırlayacağı rakibini mağlup ederse yarı finale yükselecek.

Edremit Belediyesi Gürespor, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final, ikinci maçında deplasmanda Elazığ İl Özel İdare’yi 65-77 mağlup ederek seride durumu 1-1 yaptı. Pazartesi günü evinde Elazığ ekibini bir kez daha ağırlayacak olan Edremit ekibi kazanarak yarı finale yükleselen taraf olmak istiyor.

Edremit’te oynanan ve Elazığ ekibinin 77-78 galibiyetiyle sonuçlanan ilk karşılaşmanın rövanşında Elazığ İl Özel İdare Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Edremit Belediyesi Gürespor, ilk periyotu 19-24 önde tamamladı.

İkinci periyotta her iki takımda savunmalarını sertleştirince sayı üretmekte zorlandı. Bu rağmen farkı 9 sayıya çıkarmayı başaran Edremit Belediyesi Gürespor, soyunma odasına 34-43 önde girdi.

Üçüncü periyotta toparlanan ev sahibi takım, Edremit Belediyesi Güresporlu oyuncuların sayı üretmesine izin vermedi. Böylece 18-10’luk periyot üstünlüğü sağlayan Elazığ ekibi, son periyota girilirken farkı 1 sayıya düşürmeyi başardı.

Final periyotunun başında 53-53 eşitliği sağlayan Elazığ İl Özel İdare karşısında Hande Çelebi, İlsu Darıcıoğlu ve Kara Braxton ile sayılar bulan Edremit Belediyesi Gürespor, skoru 53-60 yaparak, farkı 7 sayıya çıkardı. Son bölümde oyunun kontrolünü elinde bulunduran Körfezin Melekleri, salondan 65-77 galip ayrılarak, rövanşı aldı. Bu galibiyetle çeyrek final serisinde durumu 1-1 yapan Gürespor, 14 Mayıs Pazartesi günü Elazığ ekibini bir kez daha Konul edecek. Kazanan ekip Süper Lig yolunda Play-Off Yarı finaline yükselecek. Mağlup olan ekip ise elenerek sezonu kapatacak.

Elazığ’da Edremit Belediyesi Gürespor’u Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer ve Edremit’ten giden taraftarlar da yalnız bırakmadı.