Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin dört bir yanında denetim seferberliği başlattı. Ekipler tarafından ilçe genelinde zabıtanın görev ve sorumluluğuna giren tüm iş yerlerine yönelik kapsamlı bir denetim başlatıldı.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından turistik Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli, eskiden belde olan Kadıköy Mahallesi ve Edremit merkez olmak üzere kent genelinde bulunan çay bahçeleri, kafeler, oteller, moteller, internet kafelere yönelik işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, fiyat tarifeleri, genel temizlik, internet kafelerde filtre program kullanımı gibi konularda kapsamlı bir denetim başlatıldı. Eksiklerin tespit edildiği iş yerlerine tebligat yazarak süre veren zabıta ekipleri, verilen süre bitiminde söz konusu eksikliklerin giderilmemesi durumunda ilgili yasalar uyarınca ve Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlemin uygulanacağını belirttiler. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Cemal Sözer, Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatları doğrultusunda ilgili yasalar uyarınca zabıta görev ve sorumluluğunda olan konular hakkında denetimleri hızlandırdıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Kamil Saka da yaz sezonu yoğunluğu ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanacak yoğunluğu da göz önünde bulundurarak gerekli denetimlerin yapıldığını belirterek vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi, mutlu ve huzurlu bir kentte yaşamaları için denetimlerin devam edeceğini söyledi. Esnaflara da yasalar ve yönetmeliklere uymaları konusunda uyarıda bulundu.