Edremit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Kadın dernekleri tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılırken, Belediye Başkanı Kamil Saka’da bir konuşma yaparak kadınlar gününü kutladı.

Edremit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende ilk olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Körfez Kadın Emeği Dayanışma Derneği ve Belediye Meclis Üyesi Fatma Özgirgin tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şube Başkanı Nedret Aldemir tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da kadınlara seslenerek tüm kadınların “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladığını ifade etti. “Tarihe Damga Vuran Kadınlar” fotoğraf sergisi açıldı.

Törenin ardından Belediye Başkanı Kamil Saka ve kadın derneği üyeleri tarafından meydanda bulunan kadınlara çiçek dağıtılarak günleri kutlandı. Kuyumcular Çarşısı’nda ki Kadın Eli Sokağı’nın ziyaret edilmesi ile tören son buldu. Akşamda Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nun “Binbir Gece Masalları” adlı oyunu sahnelendi.