İlçemizin merkezi bölgelerine yerleştirilecek olan akıllı geri dönüşüm kutuları ile hem vatandaşlarımızın atık maddelerin geri dönüşümü (plastik, cam, karton veya metal içecek ambalajları) konusunda bilinçlendirilmesi hem de sokak hayvanlarının besin ve su ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir. Bu sistemler enerji ihtiyaçlarını güneş panelleri sayesinde şebeke elektriğine ihtiyaç duymadan karşılayabilmektedir. Belediyemizin görevli personelleri akıllı kutuların içerisinde bulunan yem ve su haznesini düzenli olarak kontrol ederek dolumunu sağlayacaktır. Akıllı geri dönüşüm kutularımızın içine atılan her bir içecek ambalajı karşılığında alt kısımdaki kaplara kuru mama ve su takviyesi otomatik olarak gerçekleşecektir.