Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nin (TKB1L) 23. Hafta mücadelesinde Edremit Belediyesi Gürespor sahasında konuk ettiği ligin güçlü takımlarından Elazığ Özel İdare’yi 75-70 mağlup etti. Körfezin Melekleri bu sonuçla zirveye tutunmaya devam etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde (TKB1L) zirve mücadelesi veren Edremit Belediyesi Gürespor, sahasında konuk ettiği Elazığı Özel İdare’yi çekişmeli geçen mücadelenin sonunda 75-70 mağlup etmeyi başardı. Haftanın en zorlu maçında, Elazığ temsilcisi karşısında kora kor bir mücadele sergileyen Edremit temsilcisi ikinci devrede taraftarlarının da devreye girmesi vee başarılı savunması ile galibiyete uzanmasını bildi. Zaman zaman hakem kararlarının ev sahibi taraftarların tepkisine neden olduğu mücadelenin ilk yarısı bol skorlu geçerken, maçta ikinci yarıda savunmalar sertleşti. Ev sahibi Edremit Belediyesi Gürespor Danaejah Grant 26 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Betül Pehlivan 23 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren isimler oldular. Konuk Elazığ ekibinde ise Sharon Houston 25 sayı, 15 ribaund, 2 asist üretirken Tuğba Gönen 16 sayı,  7 ribaund ile maçı bitirdi. Edremit Belediyesi Gürespor Başantrenörü Güray Kurtuluş; ligin uzun bir maraton olduğunu, bir engeli daha kayıpsız geçmeyi başardıklarını söyledi. Karşılaşma Türkiye Basketbol Federasyonu’nun wevtv yayını TBF TV’den naklen yayınlandı. Karşılaşmayı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, önceki dönem Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Edremit Belediyesi Gürespor Kulübü Başkanı Ahmet Çetin ve çok sayıda taraftar izledi.