Edremit Belediyesi Gürespor, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL)  33. haftasında deplasmanda Ferko Ilgaz Kastamonu Basketbol’u 79-59 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL)  33. haftasında Kastamonu deplasmanında Ferko Ilgaz Kastamonu Basketbol’a konuk olan Edremit Belediyesi Gürespor baştan sona üstün bir oyun sergilediği mücadelede sonuca rahat bir şekilde ulaştı. Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda oynanan maça Görkem Ertaş, Saynur Tozlu, Aylinç Darınç, Danaejah Grant ve Betül Pehlivan beşi ile başlayan Edremit temsilcisi Gürespor, birinci periyodu 23-13 önde bitirirken soyunma odasına da 43-27 önde gitti. İkinci yarıda da başarılı oyununu sürdüren Körfez’in Melekleri  kaptan SaynurTozlu’nun pota altındaki etkili oyunu, ABD’li Danaejah Grant’ın sayıları ile farkı 20 sayının üzerine çıkarırken üçüncü çeyreği 60-42 önde geçirerek maçı 79-59 galibiyetle tamamladı. Bu sonuçla son 8 maçta 8. galibiyetini elde etti. Edremit Belediyesi Gürespor’da Danaejah Grant 26 sayı, 9 ribaund ve 6 top çalma ile double double’ın kıyısından dönerken takım kaptanı Saynur Tozlu 20 sayı ve 16 ribaund ile double double yaptı. Betül Pehlivan 9 sayı, 7 asist, Lucie Melek Bouthors 8 sayı, Halime Uykan ve Dilek Topdemir 6 sayı, Görkem Ertaş ve Aylin Darınç da 2 sayı ile galibiyete katkıda bulundular. Ev sahibi Ferko Ilgaz Kastamonu Basketbol’da ise Neslihan Külekçi ve Merissa AnnQuick 10 sayısı, Melek Yusufoğlu ve Şenüz Akyüz’ün 9 sayısı farklı galibiyeti önleyemedi. Edremit Belediyesi Gürespor Başantrenörü Güray Kurtuluş maç sonrası yaptığı basın toplantısında “Kastamonu gerçekten zor bir deplasman. Daha önce Çankaya’yı mağlup etmişlerdi. Biz de bu doğrultuda çok iyi hazırlandık ve bunun sonucunda bizim için çok iyi bir galibiyet oldu. Takımımla gurur duyuyorum hepsini tebrik ediyorum” dedi. Edremit Belediyesi Gürepor Kulübü Başkanı Ahmet Çetin de takımları ile gurur duyduklarını belirterek “Kastamonu bugün önemli ve kuvvetli takılmalarından birisi. Takımımız maçın başından itibaren çok iyi savunma, konsantrasyon ve karşı takıma karşı saygı içerisinde çok iyi  mücadele ederek iyi bir galibiyet aldık. Yorucu bir sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Bundan sona hedefimiz finaller ve Süperlig. Ayrıca Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı yerlerden, Cumhuriyet sonrası şapka devrimin başladığı yer olan Kastamonu’nda bulunmaktan son derece mutlu olduk. Kastamonu yöneticilerine ve Kastamonu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TKBL Sorumlusu Bahar Akgül, Edremit Belediyesi Gürespor Başkanı Ahmet Çetin, Ferko Ilgaz Kastamonu Basket Başkan Yardımcısı Rasim Koyuncu, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Basketbol Kastamonu İl Temsilcisi Nihat Pehlivan ve çok sayıda taraftar izledi.