Edremit ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarını bitirerek kendi atölyelerini kuran Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu ilk sergilerini Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde açtı. Serginin açılışını Edremit Belediye Başkan Vekili Cahit Erol gerçekleştirdi.

Edremit ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün çini kurslarını bitiren Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu isimli ev hanımı iki arkadaş, çini fırını alımında KOSGEB’den de destek aldı ve ilçedeki tek butik çini atölyesi ve satış mağazasını açtı. “Gülarz” adını verdikleri atölyelerinde çalışmalarına devam eden Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu “Sır altı renkleri ve çini” konulu ilk sergilerini Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde açtılar. Edremit Belediye Başkan Vekili Cahit Erol’un açılışını yaptığı sergiye Belediye Meclisi Üyesi Şengül Sönmez, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar ve çok sayıda davetli katıldı. Balkan ve Taşçıoğlu ikilisi kendi işyerlerini açtıktan sonra ilk sergilerini heyecanını yaşadıklarını belirterek Edremit’in öne çıkan ürünleri, figürleri, tarihi binaları, Antandros Antik Kenti gibi yöresel ve kültürel işaretlerini, çini işlemesiyle butik süs eşyalarına çevirdiklerini ifade ettiler. Haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak kadınlara çini eğitimleri de verdiklerini kaydeden ikili ev veya iş ortamlarından sıkılan kadınları iş atölyelerine davet etti. Serginin açılışını gerçekleştiren Edremit Belediye Başkan Vekili Cahit Erol da öncelikle Belediye Başkanı Kamil Saka’nın selamlarını ileterek “Kadın elinin değdiği yerde başarı vardır. Edremit’imiz de kadınların varlığı ile kültürel ve sanatsal anlamda daha yukarılara çıkacaktır. Bizlerde yerel yönetim olarak destek olmaya devam edeceğiz. Kendi atölyelerini kuran ve bugün bu sergi ile bizlerin huzuruna çıkan Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu’nu kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Arzu Balkan ve Gülin Taşçıoğlu’nun “Sır altı renkleri ve çini” konulu sergisi 2 Nisan tarihine kadar açık kalacak.