Edremit Belediyesi tarafından ilçenin turistik iki mahallesi Akçay ve Güre yeni yapılan köprü ile bir kez daha birleştiriliyor. Anayola alternatif olacak köprü, özelikle yaz mevsiminde yaşanan trafik yoğunluğuna çare olacak.

Edremit Belediyesi, tarafından ilçenin turistik mahalleri Akçay Mahallesi ve Güre Mahallesi arasında yeni bir köprü yapılıyor. Akçay Yenimahalle mevkiinde bulunan Kuruçay Deresi üzerinde yapımı tamamlanan 12 metre uzunluğundaki köprü ile alternatif bir güzergah oluşturuluyor. Özellikle yaz mevsiminde yaşanan mevcut sıkıntıların ortadan kaldırılması ve ihtiyacı karşılaması açısından önem taşıyan yeni köprünün yapılmasından sonra bağlantıları yapılacak. Akçay Uğur Mumcu Caddesi’nde yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yeni köprünün bağlantıları yapılarak Güre Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ne birleştirilecek. 125 bin liraya mal olan 12 metre uzunluğundaki köprünün hizmet girmesi ile yoğun olarak kullanılan Edremit-Çanakkale anayoluna ve Turgut Reis Caddesi üzerindeki Memnune Anaç Köprüsü’ne alternatif bir güzergâh oluşturacak. Çalışmaları yerinde inceleyip ekiplerden bilgi alan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, özellikle yaz sezonunda ve bayramlarda sahil kesiminde trafik akışında yaşanan sıkıntıları gidermek için Kuruçay Deresi üzerine yeni bir köprü yapıldığını belirterek “Vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu, güvenli bir kentte yaşamları için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Akçay ve Güre Mahallesi arasına yaptığımız köprü ile mevcut trafik akışına yeni bir güzergâh kazandırıp trafik yoğunluğunun önüne geçerek sağlıklı bir geçiş yolunu vatandaşlarımıza sağlamış oluyoruz. Akçay merkezden Uğur Mumcu Caddesi’ni takip ederek yeni yaptığımız köprü ve Güre Yunus Emre Caddesi’ni takip ederek Güre-Melek Hanım mevkiine kadar 2,5 kilometrelik alanda yol yapım çalışmalarını tamamlamış olacağız” dedi. Başkan Saka, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak Ramazan Bayramı öncesinde hizmete sunulmasının planlandığını da ifade etti.