Edremit Belediyesi tarafından Akçay ve Güre Mahallesi yeni yapılan köprü ile birbirine bağlandı. Yaz mevsimi nedeniyle yaşanan araç yoğunluğunda yeni köprü alternatif güzergah oldu.

Edremit Belediyesi’nin 2017 yılı çalışma programında yapılan Akçay ve Güre arasındaki yeni köprü hizmete girdi.  Akçay Mahallesi Yeni Mahalle mevkiinde bulunan Kuruçay Deresi üzerinde yapımı tamamlanan 12 metre uzunluğundaki köprü Ramazan Bayramı öncesinde hizmet vermeye başladı. 125 bin liraya mal olan 12 metre uzunluğundaki köprünün hizmete girmesi ile yeniden düzenlenen Akçay Uğur Mumcu Caddesi ile Güre Mahallesi Yunus Emre Caddesi birleştirildi. Yaz mevsimi nedeniyle yaşanan araç yoğunluğunda Edremit-Çanakkale anayoluna ve Turgut Reis Caddesi üzerindeki Memnune Anaç Köprüsü’ne alternatif bir güzergâh olarak trafiğe nefes aldırdı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, toplu taşıma araçlarının da kullandığı güzergâhta yaz sezonunda ve bayramlarda sahil kesiminde trafik akışına önemli bir alternatif olduğunu belirterek  “Vatandaşlarımızın mutlu, huzurlu, güvenli bir kentte yaşamları için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Akçay ve Güre Mahallesi arasına yaptığımız köprü ile Akçay merkezden Uğur Mumcu Caddesi ve devamında Güre Yunus Emre Caddesi’ni takip ederek Güre-Melek Hanım mevkiine kadar 2,5 kilometrelik güzergahı halkımızın hizmetine sunduk” dedi.