Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mevsimlik budama ve bakım çalışmaları belirlenen program dahilinde ilçenin farklı noktalarında devam ediyor.

Yeşilin ve doğanın korunmasına önem gösteren Edremit Belediyesi ilçe genelinde budama ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin farklı mahallelerinde ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla budama ve bakımları büyük bir özen içerisinde yerine getiriliyor. Kentin farklı mahallelerinde parkların yanı sıra yol kenarında, orta refüjlerde ve kavşaklarda ağaçların ve bunun yanında kuruyan ve tehlike yaratabilecek  ağaçların mevsimlik budamaları yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri her yıl düzenli olarak yapılması gereken budama işlemlerinin en uygun mevsimi olduğunu belirterek çalışmaların farklı ekipler halinde ilçe genelinde devam edeceğini ifade ettiler. Budama işlemleri ile mevsimlik bakımların yanında uzayan ağaç dallarının elektrik ve diğer hatların tellerine girmesi ile oluşabilecek olumsuzluklarda önlenmiş oluyor.