Edremit ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen iki tören ile kutlandı.

Edremit’te 24 Kasım Öğretmenler Günü için ilk tören Şehit Hamdibey Meydanı’nda düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından Atatürk Anıtıa çelenk sunumu yapılıp Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında sona erdi.Törenleri ikinci  bölümü ise  Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Edremit Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan buradaki törenlerde ilk olarak saygı duruşu yapıldı. Ardından Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenler Türk bayrağına el basarak yemin ettiler. Yemin töreninin ardından emekli olan öğretmenlere şeref belgeleri verildi. ’Dünyanın Bütün Çiçekleri’ isimli drama gösterisinin ardından şehit öğretmenlerin fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterisi yapıldı. Batman’da geçtiğimiz Haziran ayında PKK’lı teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın da törenlerde anıldı. Şehit Aybüke Öğretmenin öğrenim gördüğü anadolu aisesi müzik öğretmeni ve ilçedeki diğer müzik öğretmenlerinin, Mağusa Limanı adlı türküyü seslendirmeleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kutlamalara Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, protokol üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.