Edremit’te yapılan 2. İda Ultra Maratonu´nda Edremit Belediyesi’nden üç personel de yarıştı. Yüzlerce ileri seviyede koşucunun katıldığı maratonda Kazdağları’nın güzelliklerine dikkat çekmek için yarışan Belediye personelleri 15 ve 35 kilometrelik parkurları bitirmeyi başardı.

Edremit Belediyesi’nin katkıları ile bu yıl ikincisi düzenlenen İda Ultra Maraton,Kazdağları’nda 500 sporcunun katılımı ile yapıldı. Edremit Belediyesi’nde görev yapan Proje Biriminden Devrim Kaypak, Kazdağları´nın Çanakkale sınırlarında yer alan Yeşilyurt Köyü´nden başlayıp, Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde sona eren 35 kilometrelik “Run Zeus” parkurunda, Basın Biriminde görev yapan Öğüt Çelik ve Özel Kalem görevlisi Onur Deliloğlu ise yine Kazdağları´nın Çanakkale sınırlarında yer alan Yeşilyurt Köyü´nden başlayıp Adatepe köyünde sona eren 15 kilometrelik Köy Koşusunda mücadele etti. Devrim Kaypak, Öğüt Çelik ve Onur Deliloğlu, ileri seviyede sporcuların yer aldığı ve  bir çok yarışmacının varışı göremediği parkurlarını sorunsuz bir şekilde bitirmeyi başardılar. Kazdağları’nın güzelliklerine dikkat çekmek için amatörce mücadele ettiklerini belirten Belediye Basın Biriminden Öğüt Çelik, geçen yıl ilk kez yapılan ultra maratonun ikinci yılında yoğun ilgi ile karşılandığını belirterek “İçerisinde yaşadığımız Kazdağları’nda düzenlenen maratona 8 ülkeden ve ülkemizin değişik yerlerinden yüzlerce sporcu katılırken bizlerde bu güzelliklere bir kez daha dikkat çekmek için amatörce mücadele ettik. Bizlere farklı bir tecrübe ve bir anı oldu. Bu organizasyonu ilçemize kazandıran başta Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka’ya ve organizasyon komitesine teşekkür ediyorum” dedi.