Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’ndeki belediyeye ait Akçam Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve bölgede görev yapan yerel basın, ulusal haber ajansı ve tv temsilcileri bir araya geldi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Ramazan Demir yaptıkları konuşmada gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 10 Ocak’ın bayram yerine dayanışma günü olarak kutlanmasına vurgu yaptı. Başkan Saka; Bugün öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz ki, iktidara yakın olmayan veya iktidarın hoşuna gitmeyen haberler yapan her gazeteci baskı altındadır. İktidarın sevmediği yazılar yazan birçok gazeteci hala daha ülkemizde ne yazık ki tutuklu durumdadırlar. Gazeteci her zaman eleştirmelidir. Gazeteci eleştirecek ki, doğruyu bulalım. Ancak bu eleştiriler olurken de, art niyet veya belirli gruplara hizmet etmek ana hedef olmamalıdır diye düşünüyorum. Bugünün Türkiye’sinde, yerelde veya genelde yürekli bir şekilde gazetecilik yapanlar, ileride en onurlu şekilde anılan insanlardan olacaktır. Bu anlamda, kutsal olarak gördüğüm mesleğinizi icra ederken ortaya koyduğunuz özveri ve emek için sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de  gazetecilik mesleğinin onurundan ve zorluklarından bahsettiği konuşmasında, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı örnek gösterdiklerini belirterek, “Gazeteciler, yaşadıkları bölgenin canlı tanıklarıdırlar. Bu mesleği, mesleğin onuru ile yapan her bir meslektaşıma teşekkür ediyorum. Bir de biliyorsunuz, facebook ve twitter gazetecileri çıktı. Ben onlara gazeteci de demek istemiyorum. Bu şarlatanlar da mesleğimizi ne yazık ki geriye götürmektedirler, ancak biz bunlara izin vermeyeceğiz. Aramızdaki bu çürükleri ayıklamak da yine bizlere, yani gazetecilere düşüyor. Yerel yönetimlere ve yereldeki iş adamlarımıza da burada şu çağrıyı yapmak istiyorum; Lütfen gazetelerimize sahip çıkın. Sizler bu gazetelere sahip çıkarsanız, basın daha da özgür olabilir ve kentin kimliğini koruyarak gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilir” dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Cemiyet Başkanı Ramazan Demir ve toplantıya katılan basın mensuplarına günün anısına hediyeler verildi.  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir tarafından da Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında sahada görev yapan gazetecilerin kaleme aldığı “KalkışMA” isimli kitap hediye edildi.

Belediye Başkanı Kamil Saka daha sonra, belediye tarafından Altınoluk Mahallesi Şahindere bölgesindeki rekreasyon alanı ve Kuyudere bölgesindeki çalışmaları yerinde göstererek bilgi verdi.

Toplantıya; Belediye Başkanı Kamil Saka ve Cemiyet Başkanı Ramazan Demir’in yanı sıra bölgede görevli basın mensupları ile Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin, Mehmet Ertaş, Metin Tuncer, Ed-Bel Genel Müdürü İbrahim Yakın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eyüp Satıl ile basın biriminde görev yapan personel katıldı.