Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 29. yıl dönümünde Edremit’in Akçay ve Altınoluk Mahallesi’nde adının verildiği parklarda düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun bombalı saldırı sonucu katledişinin 29. yıldönümü nedeniyle CHP İlçe Başkanlığı tarafından anma törenleri düzenlendi. İlk etkinlik Akçay Mahallesi’nde Mumcu’nun adının verildiği ve büstünün de bulunduğu parkta gerçekleştirildi.Uğur Mumcu için Edremit’teki ikinci tören Altınoluk Mahallesi’nde ünlü yazarın adının verildiği cadde üzerinde bulunan anıtı önünde düzenlendi. Her iki törende de CHP İlçe Başkanlığı tarafından Mumcu anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu. Törene katılanlar tarafından Mumcu anıtına karanfiller bırakıldı.

Törende bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş, Mumcu’nun somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olduğunu, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğunun günümüzde daha iyi görülmekte olduğunu ifade etti. Aktaş, “Uğur Mumcu kişiliği, ahlakı, mücadelesi ve yazarlığıyla önümüzdeki kuşaklara örnek olmaya devam edecektir. Böyle bir insanı yetiştirmiş bir toplum,böyle bir gazeteciyi yetiştirmiş bir medya, ülkemizin geleceği için umut ve güven kaynağı olmaya devam etmektedir.Onun bir araştırmacı gazeteci,düşünür olarak üstünde durduğu konuların yaptığı çalışmaların,günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye`nin Uğur Mumcu gibi insanlara ihtiyacı vardır. Geride bıraktığımız 29 yıl, Uğur Mumcu`nun öneminin daha da artmasına,daha çok sevilmesine,değerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmuştur.Uğur Mumcu gibi dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerlerini de unutmadık. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı,unutulmayacak. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle, aydın kimliği,demokratik duruşu ve ilkeli yaşamıyla gelecek kuşaklara örnek olmayı sürdüren Uğur Mumcu`yu saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Törene CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Edremit Belediye Başkan Vekili Metin Aktaş, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Soğuk havaya rağmen törenlere katılım yoğun olurken katılanlara çorba ve çay ikramında bulunuldu.