Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde ilkokul düzeyindeki öğrenciler için akıl ve zeka oyunları kursu başlattı.

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde gençlere ve çocuklara verdiği kurslara bir yenisini daha ekledi. Eğitmen Pınar Akın’ın yönlendiriciliği ile ilkokul düzeyindeki çocuklara akıl ve zeka oyunları kursu veren belediye 10 kişilik 2 sınıf açarak haftada 2 gün kurs verecek. Hedef 5, mangala, reversi ve blok oyunlarıyla kurslar devam edecek.

Çocukların kişisel becerilerini geliştirmek, iletişim becerileri, hafıza ve çözüm üretme konusunda ilerleme kaydetmek amacıyla yapılan kurslara ilgi yoğun oluyor. Algılama, planlama, mantık yürütme gibi konularda gelişim sağlayan çocuklar görsel düşünme ve konsantrasyona da etki ediyor. Mevcut kursun gruplarında başvurular dolarken, yeni gruplar için başvurular yeniden açılacak. Edremit Belediyesi sosyal medya hesaplarından yeni grup duyuruları ilerleyen günlerde vatandaşlarla paylaşılacak.